„Gyurasics Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén"

 

A Gyurasics Bútoripari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. pécsi telephelyén 1 db Homag Highflex 1650 típusú élzárógépet vásárolt meg a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 15 millió forintos vissza nem térítendő támogatás segítségével.

A Gyurasics Bútoripari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1996 januárjában alakult családi vállalkozásként. A társaság jelenleg is egy testvérpár tulajdonában van, így 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő családi vállalkozásról beszélhetünk. A Társaság, jelen projekt keretében 3102’08 Konyhabútorgyártás tevékenységét fejlesztette.

A társaság elérni kívánt célja, a korábbi gyártási eljárásának, olyan jelentős méretű újítása, amely, a piacon értékesíthető magasabb hozzáadott értékű, megfelelő minőségű termékek előállítását biztosítja, így lehetősége nyílik megjelenni új piacokon. A társaság lapszabászati-, és bútoripari termékei iránt egyre nagyobb a piaci kereslet, amelynek kiszolgálása a korábbi technológiai bázissal nehezen és magas költségekkel volt teljesíthető, ezért volt szükséges egy, olyan eszköz beszerzése, amely segítségével költséghatékonyabban és időtakarékosabban képes termékeit előállítani.

Ennek keretében a vállalkozás beszerzett egy, Homag Highflex 1650 típusú élzárógépet, aminek köszönhetően, a társaság képes kiszolgálni a folyamatosan érkező vevői megrendeléseket, tehát nagyobb hatékonyságot ér el. A gép beszerzése lehetővé teszi, olyan új termékek gyártását, melyekkel megjelenhet, olyan piacokon, ahol korábban nem tudta kielégíteni a vevői igényeket, ezzel növelve versenyképességét és árbevételét Az automatavezérlés miatt a megmunkálás pontosabb, és csökken az emberi hiba lehetősége, ezáltal csökken az önköltség.

A pályázat keretében beszerzett berendezés korszerű, az európai minőségi követelményeknek megfelelő berendezés.

 

A fejlesztés során beszerzett gépet azonnal hasznosításba vette a társaság, ezért a fejlesztés befejezését követően, azonnal integrálódott a vállalkozás napi működésébe. A társaság megfelelő szakmai és szervezeti háttérrel rendelkezik a fejlesztés során beszerzett eszköz működtetéséhez, valamint a fejlesztés során közvetlenül és közvetett módon létrejövő eredmények fenntartásához.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, a 15 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

 

A projektről bővebb információt a www.gyurasics.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Gyurasics Péter

Elérhetőségeink: telefonszámunk: + 36 (30) 377-8963, e-mail címünk: gy.peter@gyurasics.hu

A projekt azonosítószáma: GINOP-2.1.8-17-2017-01594

Befejezés időpontja: 2018.09.15.; Támogatás aránya: 48%

A támogatás összege: 15 000 000,- Ft